Unelman alku

Nyt sitä mennään! Pitkän harkinnan ja ideointityön jälkeen päätin vihdoin tehdä pitkäaikaisesta unelmastani totta. Päätin perustaa oman terveysaiheisen blogini. Pitkään oma arkeni oli rullannut hyvällä mallilla opintojen, työn, treenaamisen, perheen ja ystävien välillä, mutta en voinut välttyä tunteelta, että jotain puuttui. Sitten eräänä päivä puhelu äidiltäni selvensi minulle sen seikan, jonka oikeastaan syvällä sisimmässäni jo tiesinkin – minulla oli ikävä kirjoittamista ja samaan aikaan sisälläni kyti unelma perustaa oma blogi. Yhtäkkiä havahduin siihen, että minulla oli valmiina idea, ajatus ulkoasusta, kolme sivua postausideoita sekä tunne siitä, että aika oli viimein kypsä tälle omalle projektilleni. 

Minä olen Saara, 21-vuotias naisenalku, elämänjanoinen hymyilijä sekä tuleva terveystieteiden maisteri. Opiskelen tällä hetkellä kolmatta vuotta terveyden edistämistä, kansanterveystiedettä sekä viestintää Kuopiossa, Itä-Suomen yliopistossa. Olen nykyään siis myös kuopiolainen, mutta rakkaat juureni ulottuvat pohjoisemmaksi: Ouluun ja Sonkajärvelle. Opintojeni lisäksi sain hiljattain upean työtilaisuuden, ja nyt työskentelenkin lentopalloseura Savo Volleyssa. Jos mietitte, mitä työnkuvaani siellä kuuluu, on parempi kysyä, mitä siihen ei kuulu. Jokainen urheiluseuran päivä on erilainen!

Kirjoittanut olen elämässäni paljonkin. Lukioaikoinani sain ensimmäisen kosketuspintani toimittajan työhön turvallisesti Sonkajärven paikallislehti Miilussa. Opiskeluaikoinani olen jatkanut paloa kirjoitustyöhön Itä-Suomen ylioppilaslehti Uljaassa niin avustavana kuin päätoimisenakin toimittajana. Olen lisäksi kirjoittanut freelancerina eri lehtiin ja blogeihin. On typerää, että kiireinen elämäntyyli vie omat intohimot ulottumattomiin – niin kävi minullekin, ja useiden muuttujien kautta kirjoittaminen jäi elämässäni sivuun. Halu kirjoittamiseen palasi takaisin vasta, kun vuodenvaihteessa muutaman elämänmuutoksen kautta vuorokauteeni vapautui lisää vapaa-aikaa. 

Kiinnostukseni terveystieteisiin ja viestintään ajoivat minut lopulta tämän blogiprojektin pariin. Mietin keinoja, joilla voisin toteuttaa kumpaakin intohimoani – terveyden edistämistä sekä kirjoittamista – ja tuloksena syntyi tämä, Terveydellä, Saara –blogi. Nyt ja tulevaisuuden urallani haluan edistää kansanterveyttä ja tällä hetkellä tämä blogi onkin luontevin työväline minulle sen toteuttamiseksi. 

Terveydellä, Saara –blogi on siis ennen kaikkea terveysblogi. Blogissa haluan puhua terveydestä minulle henkilökohtaisten aiheiden kautta, omasta näkökulmastani. Aiheet tulevat vaihtelemaan kevyemmistä syvällisempiin, ja toiveita minulle saa ehdottaa koska tahansa. Myöskään runsailta kuvamääriltä tässä blogissa ei tulla välttymään, sillä valokuvaus ja visuaalisuus ovat olleet minulle aina tärkeitä asioita. Mikään terveysjumala minä en ole, enkä vielä edes valmis terveystieteiden maisteri, mutta minulla on silti paljon sanottavaa aiheesta. Terveys ja terveelliset elämäntavat ovatkin minulle yksi tärkeimmistä elämäni arvoista!

Tämän postauksen julkaiseminen jännittää minua kovasti. Nyt unelmallani on alku. 

Terveydellä,

Saara

PS: Tämän postauksen kuvat sekä blogini kansikuvan on ottanut ihana, taitava ystäväni Jonna Keränen.

2 Responses

  1. Hieno uusi blogi ja bloggaaja löytyi! Onnea! Tuleviin postauksiin toivoisin juttua ainakin lisäravinteista ja laihdutusvalmisteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *