Heippa!
Jatkuva kotonaolo on saanut aikaan kummallisia asioita: mieleni on tehnyt leipoa melkein joka ilta ja koko viikon ruokalistakin on tullut suunniteltua yhdeltä istumalta. Tällä viikolla mun keittiössä valmistui proteiinipannareita, vegaanisia suklaakeksejä ja ihan hyviä uusia ruokareseptejäkin!
Koska ikäviä uutisia ja koronahärdelliä puskee joka suunnasta, päätin tänään keskittyä positiiviseen ja jakaa teille vegekeksien reseptin. Hyvää tässä reseptissä on se, että kaikki sen ainekset on helppo löytää keittiön kaappien uumenista. Itse nappasin kaupasta mukaan vain suklaalevyn, muut tarpeet löytyivät jo kotoa. Mitään terveyskeksejähän nämä eivät ole, mutta sitäkin sopivampia koronakotoiluiltoihin <3
VEGAANISET SUKLAAKEKSIT
- 3 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 1/2 dl kauramaitoa
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- n. puoli levyä tummaa suklaata rouhittuna (75g)
Vaihtoehtoja:
- vaihda 1 dl vehnäjauhoista vaniljanmakuiseen vegaaniseen proteiinijauheeseen
- vaihda 1 dl sokeria fariinisokeriin, tai makeuta keksit kokonaan esim. stevialla
- muuta keksien makua helposti esim. minttusuklaalla!
- Kuumenna uuni 175°C
- Sekoita kulhossa yhteen sokeri, vaniljasokeri, rypsiöljy ja kauramaito.
- Sekoita huolellisesti sekaan kuivat aineet: vehnäjauho, kaakaojauhe, suola ja leivinjauhe. Lopuksi sekoita mukaan rouhittu suklaa.
- Painele ja levitä keksit muotoonsa leivinpaperin päälle. Voit rouhia vielä lisää suklaata keksien päälle tässä vaiheessa.
- Paista keksejä uunin keskitasolla uunin tehosta riippuen 15-20 minuuttia.
- Jäähdytä ja nauti!
Tsemppiä tuleviin kotiviikkoihin! Päivä kerrallaan <3