Helppo arkiruoka: intialainen palak paneer

Moikka! Ajattelin tällä kertaa kurvata blogin puolelle vähän kevyemmän sisällön kanssa! Tänään nimittäin kerron sulle helpon reseptin mun viime aikojen suosikkiarkiruokaan, intialaiseen palak paneeriin! Palak paneer on intialainen kasvisruoka, jossa on paneer-juustoa pinaattikastikkeessa. Monelle ruoka saattaa olla tuttu intialaisista ravintoloista, mutta sitä on helppo valmistaa myös kotona. Ainakin oma maailmani aukeni uudella tavalla, kun tajusin, että tätähän voi valmistaa ihan itse!

Helppo arkiresepti.

Intialainen palak paneer

Ainekset

  • 1 pkt paneer-juustoa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 chiliä
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tl currya
  • 1 rkl inkivääriraastetta
  • 300 g pakastepinaattia
  • 2 dl kaurakermaa
  • suolaa ja pippuria
  • lisukkeeksi basmatiriisiä

Valmistus

  • Kuivaa paneer-juusto, viipaloi se ja paista öljyssä pannulla. Nosta sivuun odottamaan.
  • Hienonna valkosipuli, sipuli ja chili. Kuullota öljyssä mausteiden kanssa (garam masala, curry ja inkivääri).
  • Lisää jäinen pinaatti pannulle ja sulata. Kaada sekaan ruokakerma. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi paneer-juusto.
  • Tarjoa basmatiriisin kanssa.
Arkiruoka.

Vinkki!

Voit tarjota ruoan naan-leivän ja jogurttiraidan kanssa. Jogurttiraidan valmistat helposti turkkilaisesta jogurtista, raastetusta kurkusta ja porkkanasta sekä valkosipulista ja mintusta. Naan-leipää löytyy valmiina useista marketeista!

Hei kerro mulle, mitä tykkäsit välillä tällaisesta kevyemmästä reseptisisällöstä. Voit vaikka jättää kommentin mun upouuteen kommenttikenttään, jonka löydät alta. Samalla voit antaa kommenttikentälle testiajon!

Ps. Jos haluat tutustua muihin blogini resepteihin, kurkkaa ravitsemus-kategoriaan!

Terveydellä, Saara

2 Responses

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *