Mitä varusteita avantouintiin tarvitsee?

Uikkarit, pyyhe ja pipo – tarvitseeko avantouintia harrastaakseen mitään muuta? Ei välttämättä, mutta etenkin pidemmät pulahdukset muuttuvat edes hieman mukavammiksi, jos panostaa muutaman kymmenen euroa avantouintivarusteisiin. Tässä postauksessa kerron, millaisia varusteita avantouintiin sitten tarvitsee! Tämä on blogihistoriani yksi ehdottomasti kysytyimmistä kysymyksistä.

Postauksen kuvat: Mima Jämsä

Mitä varusteita avantouintiin tarvitsee?

Avantouintivarusteet

Jokainen meistä on yksilö – myös avantouinnissa. Kaikilta löytyy kaapista uikkarit, pipo ja pyyhe – ja niillä pääseekin hyvin alkuun ja kokeilemaan uutta kylmäuintiharrastusta. Useimmiten pidempi ja säännöllinen harrastaminen kuitenkin muuttuu mukavammaksi avantouintivarusteilla. Tsekkaa lista alta ja mieti, voisivatko jotkin näistä varusteista tuoda mukavuutta omiin pulahduksiisi!

UIKKARIT, PYYHE JA PIPO: Ne itsestäänselvät! Julkisilla avantouintipaikoilla uidaan aina uikkarit päällä. Pipo kannattaa olla lämmittämässä päätä, sillä suuri osa kehon lämmöstä haihtuu pois pään kautta. Avantouinnin yhteydessä sukeltamista ei suositella, sillä pään kasteleminen voi johtaa elimistön alilämpöön.

JUOMAPULLO: Avantokassissa kannattaa olla mukana täytetty juomapullo. Kylmässä vedessä uiminen kiihdyttää aineenvaihduntaa ja voi aiheuttaa jopa nestehukan. Erityisesti talviuinnin ja saunan yhdistäminen voi kuivattaa hikoilun takia. Uimisen jälkeen kannattaakin hörppiä vettä välittömästi ja pitkin päivää.

AVANTOUINTITOSSUT: Jos avantouinti tuntuu kipeältä tai pistelevältä erityisesti jaloissa, varpaissa tai nilkoissa, voivat avantouintitossut olla tarpeen. Avantouimareiden keskuudessa suosituimmat tossut on tehty neopreenista. Neopreenisia avantotossuja tai -sukkia löytyy urheiluliikkeistä tai isoista marketeista. Harrastus on kuitenkin niin suosittu, että tossuja voi joutua metsästämään tällä hetkellä verkkokaupoista.Itselläni on nämä avantouintitossut.

AVANTOUINTIHANSKAT: Sama kuin yllä – jos avantouinti tuntuu kipeältä tai pistelevältä erityisesti sormissa, kannattaa harkita avantouintihanskojen hommaamista. Erityisesti he, jotka pulahduksen sijaan tykkäävät ottaa avannossa uintivetoja, kokevat usein tarvitsevansa hanskoja. Myös avantouintihanskat tehdään usein neopreenista, ja ne ulottuvat melko pitkälle käsivarteen. Itselläni on nämä avantouintihanskat.

KYLPYTAKKI: Jos matka avannolta pukkariin on pitkä, voi pulahduksen jälkeen olla ihanaa kääriytyä pehmoiseen kylpytakkiin! Uinnin jälkeen lämmittely on hyvä aloittaa heti maltilliseen tahtiin.

HELPPOA JA LÄMMINTÄ PUETTAVAA: Avantouinnin jälkeen on hyvä antaa kropan lämmetä, mutta maltilliseen tahtiin. Kuivaile ja pue päälle jotain helposti puettavaa ja lämmintä heti kotimatkalle. Kireitä vaatteita ei ole kiva ährätä päälle pukukopissa. Myös lämmin (ei kuuma) suihku tai saunominen miedoissa lämmöissä auttaa kroppaa lämpenemään.

KAVERI: Avantouintia kannattaa aina harrastaa kaverin kanssa, ettei kylmässä vedessä pääse käymään vahinkoja. Kaveri on erityisen tärkeä harrastuksen ensimetreillä. Ja onhan harrastaminen tuplasti kivempaa yhdessä muutenkin!

Avantouintivarusteet

Toivottavasti tästä postauksesta oli sinulle apua, jos olet miettinyt avantouintiharrastuksen aloittamista tai talviuintivarusteiden hankkimista.

Terveydellä, Saara

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hyvinvointiretriitti Italian Materaan 16.-23.10.2023

Hyvinvointiretriitti Italian Materaan 16.-23.10.2023

Suosittu Italian hyvinvointiretriittimme on taas täällä! Viikon mittaisella hyvinvointiretriitillä upeaan ja historialliseen Italian Materaan pysähdymme oman jaksamisemme ja hyvinvointimme äärelle ja mm. vaellamme yhdessä Materan upeissa...

lue lisää