Hyvinvointiretriitti Italian Materaan 16.-23.10.2023

Hyvinvointiretriitti Italian Materaan

Hyvinvointiretriitti tulee jälleen ensi syksynä – ilmoittautuminen on nyt avattu!

Suosittu Italian hyvinvointiretriittimme on taas täällä! Viikon mittaisella hyvinvointiretriitillä upeaan ja historialliseen Italian Materaan pysähdymme oman jaksamisemme ja hyvinvointimme äärelle ja mm. vaellamme yhdessä Materan upeissa maisemissa. Tutustumme myös ruokaan monesta eri näkökulmasta: kurkistamme italialaiseen ruokakulttuuriin ja opimme uutta intuitiivisesta syömisestä ja ruokasuhteesta.

Lähde mukaan elämäsi seikkailuun ja pysähtymään oman jaksamisesi ja itsesi äärelle! Retriitille lähtemistä et tule katumaan – sen voimme luvata täydellä sydämellä. 

Tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan tiedon tulevasta retriitistä. Jos kuitenkin jäi kysyttävää, ole meihin rohkeasti ja matalalla kynnyksellä yhteydessä! Yhteystietomme löydät sivun alalaidasta. 

Hyvinvointiretriitti Italian Materaan

Retriitin ohjelma

MA 16.10. Saapuminen omatoimisesti Materaan. Kätevin ja nopein tapa on lentää Bariin tai Napoliin, joista kummastakin on bussiyhteys Materaan. Neuvomme tarvittaessa matkan suunnittelussa! Materassa majoitumme tunnelmalliseen Giulietta nei Sassiin, joka sijaitsee aivan Materan historiallisessa keskustassa. Majoittuminen kahden-kolmen hengen huoneisiin. Ensimmäisenä iltana käymme läpi retriitin ohjelmaa ja osallistujien toiveita.

TI 17.10. Aamiainen majoituksessa. Aamiaisen jälkeen lähdemme kuljetuksella kohti paikallista luomutilaa, Agriturismo L’Assioloa klo 9:30. Agriturismo L’Assiolo sijaitsee noin 15 km päässä Materan keskustasta, upean luonnon keskellä, kauniin järven rannalla. Agriturismo L’Assiolo on luomutila, jolla elää myös paljon eläimiä. Saamme opastuksen tilaan ja pääsemme itse valmistamaan pastaa L’Assiolon ruokasaliin. Pastan valmistuksen jälkeen nautimme vierailuun hintaan sisältyvän lounaan ja lähdemme takaisin majoitukseen noin klo 15:00. Loppupäivä vapaa-aikaa.

KE 18.10. Aamiainen majoituksessa. Klo 10:00 lähdemme kohti päivän patikkaretkeä. Kävelemme lyhyen matkan kaupungin laidalle, josta lähdemme noin 3-4 tunnin patikointiretkelle paikallisen huippuoppaan Cosimon kanssa. Patikointireitti on pitkälti loivaa nousua, mutta reitti ei ole haastava. Ryhmän vauhti pysyy maltillisena. Pääsemme tutustumaan Materaa ympäröivään luontoon ja henkeäsalpaavaan laaksomaisemaan. Takaisin olemme noin klo 13:00-14:00. Patikoinnille kannattaa varata omatoimista välipalaa. Illalla kokoonnumme ensimmäiseen luentosessioon klo 17:00.

TO 19.10. Aamiainen majoituksessa. Vapaa ohjelma; mahdollisuus kierrellä esimerkiksi Materan upeaa vanhaa kaupunkia Sassi di Materaa, ihailla maisemia ja vierailla erilaisissa nähtävyyksissä. Kokoonnumme halukkaiden kanssa toista luento-ja keskustelusessiota varten majoituksessa klo 11:00, eli heti aamiaisen jälkeen.

PE 20.10. Aamiainen majoituksessa. Aamiaisen jälkeen lähdemme kuljetuksella kohti paikallista luomutilaa, Masseria La Fioritaa, joka sijaitsee noin 15 km päässä Materan keskustasta. Kuljetus lähtee majoitukselta klo 9:30. Masseria La Fiorita on hyvin perinteinen luomutila, jonka arvoja ovat biodiversiteetin monimuotoisuus ja ekologinen viljely. Saapuessamme luomutilalle saamme opastuksen tilaan ja sen miljööseen. Sen jälkeen siirrymme sisätiloihin valmistamaan ruokaa maatilan omista tuotteista ja nautimme yhteisen aterian. Lähdemme paluumatkalle viimeistään klo 15:00. Loppupäivä vapaa-aikaa.

LA 21.10. Aamiainen majoituksessa. Sen jälkeen kokoonnumme kolmanteen luentosessioon klo 11:00. Varaamme tähän aikaa noin klo 13:00 saakka, jonka jälkeen on vapaa-aikaa. Illalla (aika tarkentuu myöhemmin) lähdemme maistelemaan paikallisia makuja ja oliiviöljyjä upeaan luolamiljööseen. Saamme johdatuksen oliiviöljyjen makujen saloihin. Illalla voimme myös aterioida yhdessä illallisen merkeissä.

SU 22.10. Aamiainen majoituksessa. Kokoonnumme klo 11:00 viimeiseen, lyhyeen lopetusluentosessioon. Muuten vapaa ohjelma: aikaa omatoimiselle kaupungin kiertelylle, patikoinnille, rentoutumiselle, tuliaisostoksille, etätöille tai paikallisten palveluiden hyödyntämiselle. Kokoonnumme halukkaiden kanssa majoituksella klo 19:30 ja suuntaamme yhteiselle, omakustanteiselle lopetusillalliselle.

MA 23.10. Aamiainen majoituksessa. Luovutamme majoituksen noin ja lähdemme itse valitsemallamme tavalla kohti Suomea. Keskustelemme matkustustavoista sisäisessä WhatsAppryhmässämme.

Italian hyvinvointiretriitin ohjelma

Mitä, missä, milloin, hinta ja ilmoittautuminen?

MITÄ? Hyvinvointiretriitti upeassa Materassa, Italiassa. Ruokakulttuuria, vaeltamista ja monipuolisia hyvinvoinnin teemoja.

MISSÄ? Matera on suurelle yleisölle tuntematon Unescon maailmanperintökohde, jota on pidetty maailman kolmanneksi vanhimpana kaupunkina. Materassa on mielenkiintoinen historia ja sitä ympäröi upea luonto.

MILLOIN? 16.-23.10.2023

HINTA? 1200€ (sis. alv)

ILMOITTAUTUMINEN? Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta, täyttämällä ilmoittautumislomake. Lomakkeen täyttäminen ei vielä virallisesti vahvista paikkaasi. Vasta kun olet maksanut retriitin ennakkomaksun, on paikkasi varattu.

Mitä retriitin hintaan sisältyy?

  • Kuljetukset pikkubussein kohteessa em. ohjelman mukaisesti. 
  • Majoitus majatalossa 2-3 hengen huoneissa Materan keskustassa, sis. liinavaatteet, pyyhkeet, välisiivouksen ja loppusiivouksen.
  • Aamiainen majoituksessa, sisältäen: paikallista leipää, tuoreita cornettoja, voita, maitoa, kahvia, teetä, hedelmiä, jogurttia ja hedelmämehua.
  • Ohjelmassa mainitut aktiviteetit: ruoanvalmistuskurssi paikallisella maatilalla, vaellus huippuoppaan kanssa, tuotemaistelut ja lounaat maatiloilla sekä oliiviöljymaistelu.
  • Ohjelmassa mainitut luennot.
  • Kahden matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan.

Huomaa, että lennot eivät sisälly retriitin hintaan! Ryhmälennot olisivat nostaneet retriitin hintaa suunnattomasti, mutta yksilölle lentoja on tarjolla halvempaan, n. 200-400€ hintaan per meno-paluu. Materaan voi saapua myös muuten kuin lentämällä. Autamme lentojen hankkimisessa ja keskustelemme vaihtoehdoista sisäisessä WhatsApp-ryhmässä. Ei siis huolta, tämän asian kanssa et jää yksin! 

Retriitin hintaan sisältyy

Retriitin luennot

  • Merkityksellinen elämä lähtee hyvästä itsetuntemuksesta
  • Miten jaksat? Omat voimavarat, stressinhallinta ja priorisointi
  • Ravitsemuksen kulmakivet ja intuitiivinen syöminen

Retriitin luennot ovat rentoja ja keskustelevia sessioita, joihin kokoonnumme yhdessä majoituksemme yhteisissä tiloissa. Luentojen aikana pääsemme pohtimaan tärkeitä asioita yksin ja yhdessä – samalla myös retriitin muut osallistujat tulevat sinulle taatusti tutuiksi, jopa uusiksi ystäviksi!

Keitä me järjestäjät olemme?

Saara Närä / @saaryaa: TTM, yrittäjä, positiivinen terveyden edistäjä, terveysbloggaaja ja terveysviestinnän asiantuntija

Laura Maijala / @lakritsimaa: VTM, hyvinvointivalmentaja, työelämän kehittämisen asiantuntija, ruokakäyttäytymisen maisteriopiskelija

Palautetta edellisestä retriitistä!

Syksyn 2022 retriittiläisten tunnelmia, ajatuksia ja palautetta pääset lukemaan alla olevista kuvista. Oletko sinä mukana seuraavalla seikkailulla lokakuussa?

Kiinnostuitko hyvinvointiretriitistä?

Hyvä! Lisätietoa matkasta pääset lukemaan hyvinvointiretriitin VIRALLISESTA ESITTEESTÄ. 

Mikäli haluat hypätä mukaan seikkailulle, ilmoittaudu täyttämällä TÄMÄ ILMOITTAUTUMISLOMAKE.

Mikäli sinulla heräsi jotain kysyttävää, voit olla matalalla kynnyksellä meihin yhteydessä:

Olemme niiiin innoissamme! Toivottavasti nähdään lokakuussa!

Retriittiterveisin, Saara ja Laura

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä varusteita avantouintiin tarvitsee?

Mitä varusteita avantouintiin tarvitsee?

Uikkarit, pyyhe ja pipo – tarvitseeko avantouintia harrastaakseen mitään muuta? Ei välttämättä, mutta etenkin pidemmät pulahdukset muuttuvat edes hieman mukavammiksi, jos panostaa muutaman kymmenen euroa avantouintivarusteisiin. Tässä...

lue lisää